Får du en følelse af ”bedreværd” når du ser LUKSUSFÆLDEN?

Der er rigtig mange mennesker her i Danmark som har økonomiske problemer, og det er desværre for mange meget skamfuldt og noget de ikke taler om. Årsagen til de økonomiske problemerne kan være mange, en fyring, et hus der kun kan sælges med tab, skilsmisse, overforbrug, sygdom mm. Og fordi vi ikke har en tradition for at tale om penge og økonomi specielt ikke når det går skævt så kan det meget nemt blive en nedadgående spiral hvor gælden bliver større og større og det bliver endnu værre og mere uoverskueligt.

Jeg tager hatten af for deltagerne i programmet Luksusfælden, de stiller sig frem med deres problemer, manglende overblik og overforbrug, så os der sidder i sofaen og kigger kan føle os klogere og mere fornuftige end dem derinde.

Tør du tale åbent om økonomiske problemer?

Men programmets opbygning hvor værterne stiller deltagernes uheldige valg og deres overforbrug til skue tror jeg ikke hjælper med at åbne op for samtaler om penge og økonomi i familien og i samfundet.

Det får os måske nærmere til at gå i flyverskjul, hvor ondt i maven, søvnløse nætter eller måske kommer det så langt ud hvor selvmord kan blive resultatet.

Men lige meget hvor slemt det ser ud er der altid en løsning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.